Stuntvrouw Saskia Neville: “We hebben dezelfde ledematen dus waarom zouden wij daar geen salto’s mee kunnen doen”

Crashen in een auto, in brand staan of springen van levensgevaarlijke hoogtes. Saskia Neville staat regelmatig voor de heetste vuren. De meest succesvolle stuntvrouw van Nederland won zelfs een prijs voor haar werk in de Hollywoodfilm Wonder Woman. 

Weinig vrouwelijke rollen
Saskia Neville is één van de succesvolste, maar ook één van de weinige stuntvrouwen die Nederland rijk is. Dat ligt volgens Neville aan het feit dat er veel te weinig vrouwelijke rollen geschreven werden. “Er komen steeds meer rollen. Het is nooit een probleem geweest dat vrouwen het niet kunnen. We hebben dezelfde ledematen dus is zou niet weten waarom wij daar geen salto’s mee kunnen doen. Maar als er niemand een scène schrijft voor een vrouw, dan kan het niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Neville terug.

Vergelijkbare artikelen