Laila Frank: ”Biden is een president die vliegend uit de startblokken gaat”

Hij werd door zijn voorganger vaak ‘Sleepy Joe’ genoemd, maar de eerste honderd dagen van president Joe Biden waren alles behalve ‘sleepy’. De president van de Verenigde Staten gaat voortvarend te werk: zo zijn er zijn in de VS inmiddels tweehonderd miljoen prikken gezet. Wat kunnen we zeggen over de eerste 100 dagen van Biden? Amerika-journalist Laila Frank blikt woensdagavond bij Op1 terug.

Biden is bijvoorbeeld heel voortvarend aan de slag gegaan met het uitrollen van de vaccins in Amerika. Laila Frank: ”Met dank aan de vorige regering lagen die natuurlijk wel klaar. Het uitrollen van het programma, de prik in de arm en het steunpakket voor de Amerikanen zijn voorbeelden van zaken die snel van de grond gekomen zijn.”

Ook heeft Biden in zijn eerste honderd dagen als president van Amerika racisme veroordeeld en een duidelijke breuk gemaakt met de voorgaande president Trump. ”Hij wil qua buitenlandbeleid de positie van Amerika weer nieuw elan geven. Tegelijkertijd wil hij laten zien dat Amerika een trouwe bondgenoot is. Maar hij laat ook haar op z’n tanden zien, bijvoorbeeld door uit te halen naar de Russische president Poetin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Laila Frank terug. 

Vergelijkbare artikelen