Cabaretier Diederik van Vleuten: “Waarom heeft de politie nooit eens aangebeld?”

De ter dood veroordeelde SS’er Jacques Philippa hield zich 29 jaar verborgen op de zolder van zijn ouders om zo zijn straf te ontlopen. Op 11 april 1974 wordt hij toch gearresteerd en vastgezet. De doodstraf bestaat inmiddels niet meer. Cabaretier Diederik van Vleuten raakte gefascineerd door dit verhaal en maakte ‘De onzichtbare man’, voor het programma Andere Tijden. Woensdag is hij te gast bij Op1.

Wat fascineerde de cabaretier zo aan dit verhaal? “Je gelooft het niet.” Diederik verbaasde zich hoe zoiets kon gebeuren. “Waarom heeft de politie nooit eens bij de Pauwenlaan aangebeld?” Maar dit is 29 jaar lang niet gebeurd, “hij is vergeten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Diederik van Vleuten terug.

Vergelijkbare artikelen