Huisarts Shakib Sana: “We moeten als lokale overheid goed informeren, maar informeer dan in begrijpelijke taal”

Nederland kampt met een gezondheidskloof tussen rijk en arm. Het coronavirus lijkt problemen bloot te leggen die al veel langer spelen in wijken waar veel migranten wonen en armoede heerst. Hoe zorg je ervoor dat deze risicogroep structureel beter en gezonder gaat leven? We bespreken het bij Op1 met huisarts en onderzoeker Shakib Sana en internist Robin Peeters van het Erasmus MC.

Slechte informatievoorziening 
De coronacrisis legde de gezondheidskloof tussen rijk en arm feilloos bloot. Dit komt volgens huisarts Shakib Sana onder andere door slechte informatievoorziening: “Wij moeten als lokale overheid goed informeren, maar informeer dan in begrijpelijke taal voor die mensen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Betutteling
Ook SP-Kamerlid Renske Leijten praat mee over de groeiende gezondheidskloof tussen rijk en arm: “Dit wordt al jaren geaccepteerd. Het is jarenlang niet besproken in de Tweede Kamer, want als je er iets aan deed was het betutteling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen