Jeroen Snel: “Ze zijn er gewoon en dat is de continuïteit van het koningshuis.”

Geen wuivende mensen die selfies maken en handjes schudden, maar een virtueel programma zonder bezoekers. Vandaag vierde het koninklijk gezin Koningsdag in Eindhoven. We blikken bij Op1 terug met de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, op het bezoek van de familie aan zijn stad. Royaltywatchers Jeroen Snel en Sam Hoevenaar keken de hele dag mee en praten ons bij over de populariteit van het koningspaar.

Laten zien
Het koninklijk gezin vierde vandaag Koningsdag in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma noemt het een belangrijke dag voor de regio. “We hadden nu de uitstekende gelegenheid ons, voor zover het nog nodig is, nog eens te laten zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Royalty-expert Sam Hoevenaar had het vandaag soms wel een beetje met de prinsessen te doen. “Je zag dat zij het ook wel heel spannend vonden. Het is nogal wat, als je niet zo vaak in de publiciteit bent.”

Populariteit daalt
De populariteit van het koningshuis daalt in de peilingen. Sam Hoevenaar: “Dat heeft natuurlijk alles te maken met de blunders tijdens de coronacrisis.” Volgens Jeroen Snel verandert het niet veel. “Ze zijn er gewoon en dat is de continuïteit van het koningshuis.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen