Longarts Wanda de Kanter: “Er gaan tien keer zoveel mensen dood aan tabak dan aan alcohol”

De bekendste anti-rook activisten van Nederland werden gisteren geëerd met een Koninklijke onderscheiding voor hun gevecht tegen de tabaksindustrie. Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker mogen zich nu officier in de Orde van Oranje Nassau noemen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van volksgezondheid en welzijn reikte de prijs uit. Hoe gaan zij samen voor een rookvrije samenleving zorgen?

Tien keer zoveel
Anti-rook activisten Wanda de Kanter en Pauline Dekker werden gisteren geëerd met een Koninklijke onderscheiding voor hun gevecht tegen de tabaksindustrie. Wande de Kanter: “Er gaan tien keer zoveel mensen dood aan tabak dan aan alcohol, het is echt iets anders.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wanda de Kanter, Pauline Dekker en Paul Blokhuis terug.

Vergelijkbare artikelen