Marleen de Rooy over de situatie in Den Haag: “Ze willen het wantrouwen wegnemen”

Sinds RTL Nieuws afgelopen woensdag explosieve onthullingen over de toeslagenaffaire naar buiten bracht, gaat het in politiek Den Haag bijna nergens anders meer over. Vandaag werd bekend dat de notulen uit de ministerraad komende maandag openbaar worden gemaakt. Wat kunnen we verwachten? Bij Op1 praat politiek verslaggever Marleen de Rooy ons bij met het laatste nieuws.

Wantrouwen
Politiek verslaggever Marleen de Rooy over het kabinetsbesluit om de geheime notulen over de toeslagenaffaire openbaar te maken. “Het kabinet vindt dat er niks gek is gebeurd en dat gaan ze aan iedereen laten zien. Ze willen het wantrouwen wegnemen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Deuren dichtsmijten 
Aan tafel zit ook Staatsecretaris van volksgezondheid, welzijn en sport Paul Blokhuis. Zijn fractievoorzitter en partijgenoot Gert-Jan Segers gaf eerder aan niet meer met premier Mark Rutte te willen samenwerken. Marleen de Rooy vraagt zich daarom af, of Blokhuis zich kan vinden in de woorden van zijn fractievoorzitter? “Volgens mij is het heel onverstandig om gelijk alle deuren dicht te smijten”, Aldus de Staatsecretaris.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marleen de Rooy en Paul Blokhuis terug.

Vergelijkbare artikelen