Pieter Verhoeve over de geschiedenis van Koningsdag: “Een moment van verbinding”

Hoe is Koningsdag eigenlijk ontstaan? En hoe gaven de opeenvolgende vorsten een eigen draai aan hun verjaardag? In Oranje Boven neemt Oranjebond-voorzitter en burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de kijker mee door de tijd van deze oer-Hollandse feestdag, en naar Eindhoven, voor een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen op Koningsdag 2021. Woensdag schuift hij aan bij Op1.

Nederland viert nog steeds als enige land per wereld op deze manier de verjaardag van de vorst. “Het is een moment van verbinding.” Het is volgens Verhoeve een hele bijzondere traditie, die nog steeds springlevend is.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Pieter Verhoeve terug. 

Vergelijkbare artikelen