Sven Hammond-voorman Sven Figee en Typhoon over hun muzikale samenwerking

Rapper en zanger Typhoon stond al langer hoog op het lijstje van Sven Hammond-voorman Sven Figee om mee samen te werken. Door corona kregen ze eindelijk de kans. Samen maakten ze het nummer ‘Locomotive – Doucement (Hittegolf)’, die afgelopen week verscheen op het nieuwe album van de band. Bij Op1 vertellen Figee en Typhoon over de bijzondere samenwerking.

Sven Hammond zijn van alle markten thuis: soul, funk, pop. Ze werken vaak met gastvocalisten. Sven Figee wilde al langer met Typhoon samenwerken: “Ik vind het helemaal te gek wat hij doet en heb altijd geprobeerd om voor de muziek die wij maken, toffe samenwerkingen te vinden en hij stond erg hoog op mijn verlangenlijstje.”

Het nieuwe album van de band maakt gebruik van composities van jazzlegende Thelonious Monk. “Het is echt de muziek van Thelonious Monk, we hebben eigenlijk echt een jazzalbum gemaakt.” Waarom Monk? “Hij deed iets wat heel anders was en eigenlijk niemand deed.”

Typhoon was meteen onder de indruk toen hij voor het eerst iets hoorde van het nieuwe album. “Het is geen imitatie van iets, nee, het is het in het nu brengen en nieuwe verhalen creëren op datgene wat de grote Thelonious Monk heeft gedaan. Daarom was ik er zo enthousiast over en daarom ben ik er ook zo trots op dat we samen hebben gewerkt.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sven Figee en Typhoon terug.

Vergelijkbare artikelen