Marjolein Moorman: ‘’Wij zijn kinderen al op 11-jarige leeftijd in veel verschillende hokjes aan het indelen”

De onderwijsraad pleit in een nieuw advies voor een driejarige brugklas op alle middelbare scholen. Kinderen zouden te vroeg worden ingedeeld in bepaalde schoolniveaus. Onderwijswethouder in Amsterdam Marjolein Moorman wil dit al jaren en is van mening dat te vroeg indelen, leidt tot ongelijke kansen. Vrijdagavond bij Op1 bespreekt ze dit samen met leerkrachten Astrid Brugman en Jolanda Rietel, uit de serie ‘Klassen’.

De onderwijsraad pleit in een advies voor een driejarige brugklas op middelbare scholen. Wethouder Marjolein Moorman is blij met het advies: ‘’Wij zijn kinderen al op 11-jarige leeftijd in veel verschillende hokjes aan het indelen. Dit zorgt voor kansenongelijkheid.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marjolein Moorman, Astrid Brugman en Jolanda Rietel terug. 

Vergelijkbare artikelen