Internist Guy Mostard: ”We hebben de oplossing in de ijskast liggen”

De medewerkers van het Zuyderland ziekenhuis in Limburg slaan vrijdag alarm in een open brief aan coronaminister Hugo de Jonge en het RIVM. Ze zeggen klaar te zijn met het ‘zwabberende vaccinatiebeleid.’ Vrijdagavond bij Op1 vertelt internist Guy Mostard over deze noodkreet.

In de brandbrief staat dat het personeel in het ziekenhuis het niet meer aan kan. “Wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze IC’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers.” Het Limburgse ziekenhuis overweegt het eigen personeel de mogelijkheid te bieden zich te vaccineren met AstraZeneca.

internist Guy Mostard: ‘’Het komt voort uit een gevoel van onmacht, terwijl we de oplossing in de ijskast hebben liggen. Die gebruiken we niet.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Guy Mostard terug. 

Vergelijkbare artikelen