Tuur Elzinga: “We kunnen niet op de formatie wachten, we moeten de banen van mensen behouden.”

Normaal hebben ze tegenstrijdige belangen, maar nu trekken ze samen ten strijde: vakbondsbazen Ingrid Thijssen (VNO-NCR) en Tuur Elzinga (FNV) willen snel een nationaal herstelplan voor de economie en als het aan hen ligt, moeten de steunpakketten tot eind van het jaar worden verlengd. Donderdagavond zijn ze samen te gast bij Op1 en leggen ze uit waarom ondernemers en werknemers echt niet langer kunnen wachten.

Volgens voorzitter van de FNV Tuur Elzinga gaat het op veel plekken goed, maar op heel veel plekken ook niet. ”Wij vonden het tijd om samen een signaal af te geven aan het kabinet. We kunnen niet op de formatie wachten, want we moeten de banen van mensen behouden.”

Voorzitter van werkgeversorganisatie Ingrid Thijssen is het eens met Elzinga. ”Op dit moment zitten we in een politiek niemandsland met een demissionair kabinet. Het kabinet lijkt nu niet veel meer te kunnen doen dan het op heel korte termijn maatregelen doorvoeren. Heel veel besluiten blijven liggen.”

De gevolgen van de crisis kunnen daar niet op wachten volgens Thijssen. ”Het economisch herstel is een buitengewoon zorgelijk punt. Nederlanders zitten te wachten op het moment dat ons land weer bestuurd gaat worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Tuur Elzinga en Ingrid Thijssen terug.

Vergelijkbare artikelen