Joost Vullings over het coronadebat en het terugtreden van D66-lid Smeets uit de Tweede Kamer

De Tweede Kamer debatteert donderdag wederom met het kabinet over de coronamaatregelen. De fracties willen vooral uitleg over het vaccinatietempo en het nieuwe stappenplan dat tijdens de laatste persconferentie werd afgekondigd. En wat moet er gebeuren met de overschotten/spillage van de vaccins: eerst naar de kwetsbaren of eerst naar het zorgpersoneel? Donderdagavond praat politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings ons bij Op1 weer bij.

Ook werd donderdag bekend dat D66-lid Sidney Smeets zich terugtrekt als Kamerlid. D66-leider Sigrid Kaag noemt zijn vertrek onvermijdelijk. Woensdag kondigde de partij een onderzoek naar Smeets aan die door meerdere jongens beschuldigd is van seksueel getint grensoverschrijdend gedrag.

Smeets heeft de aantijgingen niet ontkend. Joost Vullings: “Vandaag is hij wakker geworden en zag hij dat de situatie niet houdbaar is, niet goed voor het aanzien van de Kamer of zijn partij.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings terug.

Vergelijkbare artikelen