Corinne Jeekel is advocaat van de oudste vier ‘Kinderen van Ruinerwold’

In Op1 wordt direct na de laatste aflevering van ‘De Kinderen van Ruinerwold’ uitvoerig doorgepraat met advocaat Corinne Jeekel, zij staat de vier oudste kinderen bij. De strafzaak tegen vader Gerrit Jan van D. ging als een nachtkaars uit, maar dat betekent niet dat Jeekel van het toneel verdwenen is. Integendeel. Haar plannen licht ze woensdagavond bij Op1 toe.

In de veelbekeken documentaireserie van BNNVARA vertellen de oudste vier kinderen uit het gezin wat zij allemaal hebben meegemaakt. Het is een opsomming van gruwelijke getuigenissen zoals mishandeling, opsluiting en seksueel misbruik. Er is wekenlang massaal naar de indringende documentaire gekeken en volgens advocaat Jeekel is er ook veel gereageerd. ”De oudste vier kinderen voelen zich gedragen door de kijkers. Dat vinden ze heel fijn om te horen.”

Verklaring
De slotaflevering eindigt met een verklaring van één van de jongste kinderen van het gezin. Hij heeft het gezin verlaten omdat ‘zijn vader teveel dingen heeft gedaan die niet te rechtvaardigen zijn.’ Advocaat Corinne Jeekel: ”Degene die dit heeft gedaan, heeft dat op eigen initiatief gedaan. Dat is heel belangrijk.”

De oudste vier hebben veel aangegeven bang te zijn dat de jongere broers en zussen terug naar Gerrit Jan van D. zijn gegaan. Jeekel: ”Zij hebben daar heel veel zorgen over en zijn blij dat er één kind weg is gegaan bij dat gezin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Civiele rechtszaak
Advocaat Corinne Jeekel begint namens de oudste vier kinderen een civiele rechtszaak tegen Gerrit Jan van D. Eind volgende week kan hij een dagvaarding verwachten: “Het kan niet zo zijn dat dit zonder een rechterlijk oordeel voorbij gaat.’’

Is er een kans dat Gerrit Jan van D. de boel manipuleert? Corinne Jeekel: ”Ik heb in de stukken gezien hoe zijn hersenletsel na zijn beroerte er nu uitziet. Ik ben geen arts, maar er is veel stuk. Toch zet het wel allemaal tot denken, maar voor de kinderen is vooral heel belangrijk dat zij erkenning en rechtvaardigheid krijgen. Dat speelt heel erg mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Corinne Jeekel terug. 

Vergelijkbare artikelen