Ferry Weertman: “Door corona is het vooral een heel erg lang seizoen”

Nog 100 dagen, dan wordt het Olympisch vuur een jaartje later dan gepland aangestoken in Tokyo. En zwemster Ranomi Kromowidjojo toonde afgelopen weekend vast dat haar vorm groeiende is. Bij kwalificatiewedstrijden in Eindhoven won ze zowel de 50 als de 100 meter vrije slag. Tegelijkertijd moet haar verloofde Ferry Weertman, die in Tokyo zijn titel op de 10km open water verdedigt, nog wat aan zijn vorm schaven. Hoe zien de laatste maanden voor Tokyo eruit? 

Lang seizoen
Het is nog 100 dagen tot de Spelen, maar doen de twee zwemmers ook daadwerkelijk wat anders in die laatste periode. “We gaan niet plotseling meer, minder of hele andere trainingsvormen doen natuurlijk, maar door corona is natuurlijk alles een beetje anders”, aldus Ranomi Kromowidjojo. Haar verloofde Ferry Weertman kan zich hierbij aansluiten. “Het is door corona vooral een heel lang seizoen. Normaal hebben we altijd een piekmoment in de zomer, maar afgelopen zomer waren er geen Spelen dus viel dat piekmoment weg.”

Relatietest
Door corona waren de twee ook plotseling veel samen thuis. De wedstrijden in het buitenland gingen immers niet door. “Het was misschien wel de ultieme relatietest voor ons”, vertelt Kromowidjojo. Wordt er thuis dan alleen maar over zwemmen gepraat? “We gaan niet elkaars training analyseren ofzo, we vertellen wel of we lekker getraind hebben, maar daar blijft het bij.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman terug. 

Vergelijkbare artikelen