Stanley Menzo over zijn biografie ‘Menzo, het gevecht onder de lat’

Stanley Menzo staat bekend als Nederlands’ eerste vliegende keep. De oud-keeper van onder andere Ajax stond vaak tientallen meters buiten zijn strafschopgebied. Het was een speelstijl waarbij het publiek regelmatig zijn hart vasthield, maar ook één die de keeper naar liefst drie Europacupfinales bracht. Afgelopen week verscheen zijn biografie ‘Menzo, het gevecht onder de lat’. In het boek vertelt de keeper over alle prachtige momenten uit zijn carrière, maar heeft hij het ook over het racisme en de fouten die hij heeft gemaakt. Maandagavond is hij te gast bij Op1.

Stanley Menzo deed er alles aan om het zo goed mogelijk te doen. Hij droeg zelfs een shirt met allemaal blokjes uit perfectionisme. ”Ik probeerde alles daarvoor te zoeken en alles aan te grijpen. Die blokjes op m’n shirt moesten de bal iets dempen als ‘ie op mijn borst kwam. Dat was het eigenlijk.”

Onder de vleugels van Johan Cruijff werd Stanley Menzo de eerste vliegende keep van Nederland. “Cruijff wilde eigenlijk niet met een keeper spelen. Hij wilde een veldspeler met handschoenen aan en dat ben ik geworden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Stanley Menzo terug. 

Vergelijkbare artikelen