Huisarts Berend Nikkels: ”We zijn bezig met oorlogsgeneeskunde”

Afgelopen week besloot de overheid dat er tijdelijk gestopt moet worden met het vaccineren van mensen tot 60 jaar met het AstraZeneca-vaccin. Berend Nikkels is huisarts en infectiedeskundige en is enorm kwaad over dit besluit. Hij heeft besloten gewoon door te gaan met vaccineren. Bang is hij niet, want volgens hem zijn er geen echte argumenten om met AstraZeneca te stoppen. Maandagavond vertelt de huisarts erover bij Op1.

Huisarts Berend Nikkels vindt het schandalig dat de overheid heeft besloten om mensen onder de zestig jaar niet meer te prikken met het AstraZeneca-vaccin. ”Uit protest blijf ik vaccineren. Mensen die ik bel zijn dolblij, soms tot tranen toe.”

Oorlog
De huisarts vergelijkt deze situatie met een oorlog. “Dit is een oorlog mensen, we zijn bezig met oorlogsgeneeskunde. De veldhospitalen liggen vol, de kogels vliegen ons om de oren en er vallen doden”, aldus Nikkels. Nu worden volgens de huisarts zijn kogels afgenomen, omdat er één verdwaalde rondvloog.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Schrijver Adriaan van Dis vindt de vergelijking van huisarts Nikkels van deze coronacrisis met een oorlog mank. Van Dis: ”Dat is een belediging voor de mensen die een daadwerkelijke oorlog hebben meegemaakt. We zijn een verwend volkje.”

Terwijl de overheid het AstraZeneca-vaccin dus afraadt aan mensen onder de zestig, is huisarts Berend Nikkels bereidt mensen hiermee toch te vaccineren. Wat zegt hij tegen hen? ”Mensen mogen zelf kiezen. Je hebt een kans van 1 op 70.000 dat je trombose krijgt. De kans op een blikseminslag is groter.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Berend Nikkels terug.

Vergelijkbare artikelen