Menno Bentveld: “Iedereen is aan het zoeken en aan het vechten om diezelfde druppel”

In de nieuwe vierdelige documentaireserie ‘Waterman’ volgt presentator Menno Bentveld de loop van het water in Nederland. Daarbij komt hij een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten tegen. Water is immers onze eerste levensbehoefte, maar ook al eeuwen Nederlands grootste vijand. Vrijdag bij Op1 vertelt Menno over onze bijzondere verhouding tot water.

Bentveld wil in zijn nieuwe programma de complexe manier waarmee Nederland met water om gaat onderzoeken. Hij ging hiervoor bijvoorbeeld op bezoek bij boeren. “Iedereen is aan het zoeken en aan het vechten om diezelfde druppel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Menno Bentveld terug.

Vergelijkbare artikelen