Marc van der Linden over prins Philip: “Misschien wel een van de eerste mannelijke feministen”

Prins Philip, Hertog van Edinburgh, is vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden. De steun en toeverlaat van koningin Elizabeth, overleed vanmorgen op Windsor Castle. Hij kwakkelde al geruime tijd met zijn gezondheid. Bij Op1 bespreken koningshuisdeskundigen Marc van der Linden en Lia van Bekhoven de gevolgen voor het Britse koninklijk huis.

Wat was de prins voor man? Volgens Marc van der Linden was hij misschien wel een van de eerste mannelijke feministen. “Hij heeft zijn eigen carrière, zijn leven, zijn identiteit, afgestaan om mee te kunnen gaan in het Britse leven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marc van der Linden en Lia van Bekhoven terug.

Vergelijkbare artikelen