Jeroen Pauw en Sander Heijne over het nieuwe programma ‘Scheefgroei in de polder’

Voor miljoenen mensen in Nederland zijn een koophuis, een vast contract of een goed pensioen niet vanzelfsprekend. In het nieuwe BNNVARA-programma ‘Scheefgroei in de polder’ onderzoekt presentator Jeroen Pauw samen met onderzoeksjournalist Sander Heijne hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei. Donderdagavond vertellen ze er alles over bij Op1.

Onderzoeksjournalist Sander Heijne schreef in het boek ‘fantoomgroei’ al over hoe het komt dat veel mensen weinig merken van economische groei. Jeroen Pauw: ”Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk veel talkshows gedaan waar ik veel voor moest lezen. Dan maakte ik altijd aantekeningen. Ik merkte dat ik bij het lezen van dit boek van Sander al vrij snel het hele boek aan het overschrijven was.”

Sander Heijne: “Je ziet gewoon dat het belastingaandeel van werkenden ten opzichte van het aandeel van de winstbelasting van bedrijven, uit elkaar aan het lopen is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jeroen Pauw en Sander Heijne terug.

Vergelijkbare artikelen