Frans van Rooij: “Friet is feest, maar het kan niet elke dag feest zijn”

Moeten gemeenten meer ruimte krijgen om het aantal snackbars tegen te gaan? Als het aan Frans van Rooij ligt absoluut niet. De directeur van de Vereniging Professionele Frituurders vindt dat frituurspeciaalzaken onnodig in een kwaad daglicht gezet worden. Bij Op1 vertelt hij waarom er volgens hem veel te veel negatief over zijn branche wordt gesproken.

Volgens Frans van Rooij worden snackbars veel te veel in een kwaad daglicht gezet en wordt de frituurbranche gedemoniseerd. “Er wordt altijd maar gezegd dat een frietje ongezond is, maar dat is helemaal niet zo. Er bestaat geen ongezond voedsel, er bestaat alleen een ongezonde levensstijl. Daar zit het grote probleem: we nemen met zijn allen veel teveel calorieën in ten opzichte van de beweging die we hebben.”

Volgens Arie Boomsma is het vooral een gebrek aan educatie. “Als je denkt dat je vier a vijf keer in de week frituur kan eten, gaat het mis.” Frans van Rooij is het hier mee eens, maar vindt toch dat er teveel negatief over het frietje gepraat wordt. “Friet is feest, maar het kan niet elke dag feest zijn. Laten we dat voorop stellen. Maar als John de Boer een kroket maakt, zegt niemand er wat van en als je een kroket haalt bij de cafetaria ben je opeens een dikzak.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Frans van Rooij terug. 

Vergelijkbare artikelen