Debora Noordwijk: “Op Curaçao zien mensen Robert Hosé nog steeds als held”

In de docudramaserie ‘De Droevige Kampioen’ wordt de 72-jarige voormalig tafeltenniskampioen Robert Hosé gevolgd. Hij groeide op in één van de armste wijken van Curaçao, maar weet uit te groeien tot internationaal tafeltenniskampioen en succesvol ondernemer. Hij had een grote heldenstatus op het eiland, maar leeft inmiddels veertig jaar op straat, verslaafd aan drugs. Bij Op1 vertellen voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en researcher van de documentaire Debora Noordwijk over het verhaal van Robert Hosé.

Held
Researcher van de docudramaserie ‘De Droevige Kampioen’ Debora Noordwijk over het tragische lot van dé tafeltenniskampioen van Curaçao, Robert Hosé. ‘’Hij valt niemand lastig en zorgt voor zichzelf. Mensen zien hem nog altijd als een held.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bettine Vriesekoop en Debora Noordwijk terug.

Vergelijkbare artikelen