Wensly Francisco over het grote aantal coronabesmettingen op Curaçao: ”Juist toeristen houden vaak geen afstand”

Curaçao telt procentueel de meeste coronabesmettingen ter wereld. Wat is hier aan de hand? Documentairemaker Wensly Francisco is al een jaar de coronasituatie op het eiland aan het filmen en kon nog net het laatste vliegtuig terug naar Nederland nemen voor de complete lockdown begon. Journalist en presentator Natasja Gibbs spreekt van een horrorscenario op de Caraïben. Dinsdagavond praten zij samen met de Jaap van Dissel van Curaçao, Izzy Gerstenbluth, over de situatie op het eiland en hoe het zover heeft kunnen komen.

Volgens Wensly Francisco schoten ineens de besmettingen heel hard omhoog op het eiland. ”Iedereen ondernam ineens actie en gingen in bomvolle vliegtuigen terug naar huis.” Journalist Natasja Gibbs heeft familie op het Caribische eiland. ”Mensen houden zich erg aan de regels. Toch hebben veel mensen grote zorgen en ook de angst zit er in.”

Op het eiland heerst een familiecultuur. Mensen zoeken elkaar graag op. Wensly Francisco: ”Je merkt dat er heel veel armoede op het eiland is. Familieleden zijn heel erg afhankelijk van elkaar. Hele families zorgen voor elkaar en wonen soms bij elkaar in huis. Het zijn niet alleen de bewoners waar het niet goed gaat, maar juist de toeristen hielden vaak geen afstand.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wensly Francisco, Natasja Gibbs en Izzy Gerstenbluth terug. 

Vergelijkbare artikelen