Ruurd Jelle van der Leij en Ruben Hein over de vogeltrek in Nederland

De lente is begonnen en dus maakt Nederland zich op voor de halfjaarlijkse vogeltrek. Van kievit tot grutto, in deze tijd vliegen duizenden vogels van over de hele wereld naar ons kikkerlandje om hier te komen broeden. Vogelaars Ruben Hein en Ruurd Jelle van der Leij hebben hun verrekijker en fotocamera klaarliggen en zullen de komende tijd regelmatig naar de horizon turen op zoek naar het perfecte plaatje. Dinsdagavond bij Op1 vertellen de twee wat er zo bijzonder is aan deze periode.

Je zou het niet zeggen door de sneeuw, maar het is lente en de vogeltrek is begonnen. Ruurd Jelle van der Leij: “Iedere vogel heeft zijn eigen verhaal. De één gaat naar Senegal, de ander naar Engeland. Het is allemaal geweldig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruurd Jelle van der Leij en Ruben Hein terug. 

Vergelijkbare artikelen