Hubert Bruls: “Als je wil wachten tot er volledige zekerheid is, dan komen we de komende maanden niet tot een openingsplan”

Gaan de terrassen binnenkort weer open? Als het aan Hubert Bruls ligt wel. De voorzitter van het Veiligheidsberaad wil dat er zo snel mogelijk een plan komt voor het openen van de terrassen en andere buitenactiviteiten. Dinsdag kwam het Veiligheidsberaad hierover bijeen en Bruls heeft bij Op1 het laatste nieuws.

Burgemeester Hubert Bruls over de uitkomsten van het veiligheidsberaad. Gaan de terrassen binnenkort open? “Als je wil wachten tot er volledige zekerheid is, zal je de komende maanden niet tot een openingsplan komen.” Dus moeten er wat Bruls betreft versoepelingen komen.

Hubert Bruls: ”Als je nu nog gaat wachten tot en met mei, dan maak ik mij helemaal geen illusies meer, dat de maatregelen überhaupt nog nageleefd gaan worden.” Hoe groot is de kans dat de terrassen tijdens Koningsdag en op Bevrijdingsdag geopend zijn? Bruls: ”Die evenementen zullen nog wat kleinschalig zijn. Het heeft in ieder geval onze voorkeur om te beginnen met de maatregelen buiten. Welke datum dat precies is, dat is nog niet duidelijk. Ik ben in ieder geval positief gestemd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hubert Bruls terug. 

Vergelijkbare artikelen