Xander van der Wulp: “De VVD gaat volle bak voor de koning, nog steeds”

De vorming van het nieuwe kabinet lijkt een politieke soap te zijn geworden die zelfs geen pauze kent tijdens de Paasdagen. Partijen hebben zich diep ingegraven en met het lot van de partijleider van VVD nog altijd aan een zijden draadje, lijkt een oplossing niet in zicht. Maandagavond bij Op1 praten politieke duiders Xander van der Wulp en Lamyae Aharouay ons bij over de huidige ontwikkelingen.

Partijleider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers liet afgelopen weekend weten dat hij niet te porren is voor een nieuw kabinet met Rutte. Een verbazingwekkende stap, volgens Xander van der Wulp, “zeker om niet te wachten op de volgende verkenners”. Van der Wulp dacht zaterdag even dat het schaakmat was voor de demissionair premier. “Maar hij staat nog niet schaakmat, hij staat schaak en de VVD gaat volle bak voor de koning, nog steeds.” VVD is al meer dan tien jaar de grootste, en wil volgens van der Wulp laten zien dat ze het zich niet laten flikken om anderen te laten bepalen wanneer zij hun leider verwisselen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lilian Marijnissen riep andere partijen zich, net als ChristenUnie en SP, openlijk uit te spreken niet mee te doen met een nieuw kabinet Rutte. Partijen houden zich echter tot nu toe stil. Lamyae Aharouay vertelt dat linkse partijen slecht bereikbaar zijn. Is dit betekenisvol? Volgens Xander van der Wulp niet. “Ze hebben de motie van wantrouwen gewoon gesteund”, stelt hij. Dit zegt volgens hem dat ze het niet meer zien zitten met Rutte. “Waarom is het nodig dat nog een keer te zeggen?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Xander van der Wulp en Lamyae Aharouay terug.

Vergelijkbare artikelen