Corine Koole over liefde tijdens de lockdown: “Mensen kunnen echt vereenzamen”

Al vijftien jaar publiceert schrijfster en journalist Corine Koole over de liefde, relaties en verlangen. Wat betekent de lockdown voor de manier waarop mensen intimiteit beleven? Van jong tot oud en van pril geluk tot gouden jubileum: elke vorm van liefde staat door de coronamaatregelen onder druk. Maura Henkes ervaart als jonge single hoe lastig het is om de ware te vinden, nu de kroegen gesloten zijn en daten op anderhalve meter afstand moet. Maandagavond zijn ze samen te gast bij Op1.

“Wat ben je voor liefdesdeskundige als je hier geen boek over gaat schrijven?”, dacht Corine toen de lockdown in ging. Ze interviewt sinds april vorig jaar allemaal mensen over liefde tijdens deze crisis. “In sommige gevallen is er niks aan de hand, maar ik heb ook gemerkt dat bijvoorbeeld in een grote groep singles, mensen ook echt vereenzamen.” Het zijn volgens Corine ook niet alleen mensen die al kwetsbaar waren, maar ook mensen die mentaal heel gezond zijn en normale levens leiden, die opeens eenzaam raken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vriendschappen
Maura is een van die mensen die single de lockdown in stapte. Voor haar kwamen vooral vriendschappen onder druk te staan. “Je hebt geen liefde, dus je vrienden zijn extra belangrijk voor je.” Het schuurt volgens haar wanneer deze vrienden zelf wel een relatie hebben en hier bijvoorbeeld ook mee samenwonen. Ze hebben dan minder de behoefte om nog af te spreken met vrienden. “Dan moet jij als single steeds de moeite erin steken om anderen te zien. Dat is heel vermoeiend en je bent je er ook bewust van, als je dat niet doet, dan voel je je best wel een beetje vergeten.”

Kijk hier het hele gesprek met Corine Koole en Maura Henkes terug.

Vergelijkbare artikelen