Contratenor Maarten Engeltjes en directeur van de Pieterskerk in Leiden Frieke Hurkmans over de Matthäus-passion

Nergens in de wereld wordt het lijdensverhaal van Jezus zo vaak opgevoerd als in Nederland. Vrijdagavond bij Op1 vertellen contratenor Maarten Engeltjes en directeur van de Pieterskerk in Leiden Frieke Hurkmans alles over de Matthäus-Passion en andere passiemuziek. Ook brengt Maarten Engeltjes live ‘Es ist vollbracht’ uit de beroemde Johannes-Passion ten gehore.

Directeur van de Pieterskerk in Leiden Frieke Hurkmans over de populariteit van de Matthäus-Passion in Nederland: ‘’Het heeft alles in zich: van diepe vriendschap tot aan vergiffenis. Dat hebben we donderdag in de politiek Den Haag ook gezien: dat is van alle tijden.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten Engeltjes en Frieke Hurkmans terug.

Vergelijkbare artikelen