Antoine Bodar, Frans Bossink en Eveline Rethmeier over besluit Vaticaan om relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht niet te zegenen

Er waren twijfels en dus heeft het Vaticaan laten weten dat relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht niet gezegend mogen worden in de kerk. Paus Franciscus heeft het verbod goedgekeurd. Vrijdagavond in Op1 gaan priester Antoine Bodar, voorzitter van het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores Frans Bossink en voormalig Italië-correspondent Eveline Rethmeier erover in gesprek.

Terwijl wij in Nederland het 20-jarig bestaan van het homohuwelijk vieren, verbiedt het Vaticaan om het homohuwelijk te zegenen.  Priester Antoine Bodar: ‘’Wij zijn niet alleen West-Europa, maar wij zijn een wereldkerk. Wij zijn onmachtig hier iets mee te doen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Antoine Bodar, Frans Bossink en Eveline Rethmeier terug. 

Vergelijkbare artikelen