Lies Visschedijk: ”In deze tijd zijn mensen soms wel heel bang om iets verkeerds te zeggen”

Zondag begint een nieuw seizoen van de satirische sketchserie Nieuw Zeer. In de serie wordt op een komische manier over de pijnpunten in de samenleving gesproken: van corona tot klimaat, alles komt aan bod. Actrices Ilse Warringa en Lies Visschedijk spelen samen in de serie en zijn vanavond, samen met het brein achter de serie Niek Barendsen, te gast bij Op1.

Volgens actrice Ilse Warringa kunnen we ondanks dat de werkelijkheid soms behoorlijk in de buurt komt van satire, toch nog een sketchserie als Nieuw Zeer goed gebruiken. ”We zien natuurlijk de hele tijd gekke dingen gebeuren waar wij wel wat mee kunnen.” Niek Barendsen ziet in de chaotische politieke dag gisteren, vooral menselijk drama. ”Het is een politieke thriller die ontstaan is door één fout.”

Het satirische Nieuw Zeer speelt in op de tijd waarin we leven, waarbij mensen volgens actrice Lies Visschedijk soms wat bang zijn om iets verkeerds te zeggen. ”In deze tijd zijn mensen soms wel heel bang om iets verkeerds te zeggen. Bijvoorbeeld door een verkeerde mening te hebben en om iemand anders niet te willen kwetsen. Daar willen wij met deze serie een beetje lucht in blazen. Ik denk dat we dat wel kunnen gebruiken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ilse Warringa, Lies Visschedijk en Niek Barendsen terug. 

Vergelijkbare artikelen