Bart Siemerink van Keukenhof zag drukke parken maar mag zelf niet open: “Het is schrijnend”

De Keukenhof in Lisse ligt er net als vorig jaar weer prachtig bij, maar de deuren kunnen nog steeds niet open. Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen zou niets liever willen dan weer bezoekers te ontvangen. De parken hopen in april bij pilots weer mensen te ontvangen. Bij Op1 vertellen directeuren Bart Siemerink (Keukenhof) en Robin de Lange (Ouwehands Dierenpark) hoe zij denken de parken weer veilig te openen voor publiek. Dierenverzorgster José Kok kan niet wachten.

Siemerink wist niet wat hij zag toen hij vanavond het Westerpark in stapte, onderweg naar de uitzending. “Als ik de hele dag leef in een leeg park wat 32 hectare groot is, waar niemand heen mag, en dan kom ik hier een hele andere wereld invallen. Dan weet ik niet of ik moedeloos wordt, of verbijsterd ben.” Siemerink vindt het onbegrijpelijk dat hij niet open kan. “Je weet dat mensen naar buiten willen en wij kunnen ze in een verantwoordelijke omgeving een uitlaatklep geven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart Siemerink, Robin de Lange en José Kok terug.

Vergelijkbare artikelen