Aris Prins: “Het is na een zelftest niet de bedoeling dat je een familiefieldlab gaat houden”

Vanaf gisteren kun je bij verschillende apotheken coronazelftests kopen. Eind april moeten deze tests bij alle apotheken, in supermarkten en drogisterijen liggen. Bij Op1 bespreken voorzitter van apothekersorganisatie KNMP Aris Prins en lobbyist Sywert van Lienden welke vrijheden we met deze zelftests terug kunnen krijgen.

Half Nederland
Het loopt storm bij de Nederlandse Apotheken. Volgens Aris Prins, voorzitter van KNMP, is er namelijk veel vraag naar coronazelftests. “Het voelt voor ons alsof half Nederland een zelftest wil hebben. Bij ons in de apotheek was Omtzigt geen trending topic, maar dat was echt de zelftest.” Volgens Prins willen veel mensen de zelftest omdat het behoorlijk wat prettiger is dan de normale coronatest. “Het is een stuk fijner, want het staafje hoeft maar twee centimeter je neus in.”

Maatregelen
Mensen moeten er wel op letten dat de tests niet zijn bedoeld om de coronamaatregelen te laten varen. “We hebben in Nederland een aantal coronamaatregelen waaraan iedereen zich dient te houden. Als je met deze test negatief test, weet je alleen met een vrijwel zekerheid dat je geen corona hebt. Er is wel degelijk een foutmarge, dus mocht je toch klachten hebben, laat je dan vooral testen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je door deze test met familie een soort Fieldlab-evenement gaat doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Aris Prins en Sywert van der Lienden terug. 

Vergelijkbare artikelen