Viroloog Ab Osterhaus over de stijgende coronacijfers

Volgens het RIVM staan alle seinen op rood: ook deze week hebben we weer te maken met een stijging van de coronacijfers. Het aantal besmettingen nam met dertien procent toe in vergelijking met vorige week. Dinsdagavond bij Op1 bespreekt viroloog Ab Osterhaus de huidige situatie. Loopt deze uit de hand of kunnen we dit nog aan?

De coronacijfers stijgen. Toch was Ernst Kuipers enigszins optimistisch, hij had het over een maandje volhouden. Ab Osterhaus: “Ik denk dat dat heel erg optimistisch is, als we zien hoe lang het vaccineren duurt.” Hij denkt dat we eerder aan einde zomer moeten denken.

Als het aan Ab Osterhaus ligt beginnen we zo snel mogelijk met het vaccineren van ook jongere mensen. “Als we dat niet doen lopen de ziekenhuizen toch weer vol, omdat je zo’n grote massa geïnfecteerden hebt in korte tijd dat ze het ook niet aankunnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ab Osterhaus terug. 

Vergelijkbare artikelen