Anita Witzier speelt in The Passion: “Meer dan ooit merk je dat mensen er voor elkaar zijn”

Aankomende donderdagavond is het muzikale paasevenement The Passion over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus te zien op televisie. Presentatrice Anita Witzier neemt dit jaar de rol van verslaggeefster op zich en zangeres Trijntje Oosterhuis kruipt in de huid van Maria. Bij Op1 vertellen ze over deze speciale editie van The Passion.

Anders dan normaal
Juist tijdens de coronacrisis moet het paasevenement voor verbinding zorgen. Witzier: “Meer dan ooit merk je dat mensen er voor elkaar zijn en dat je daar om kunt vragen.” Het thema is dit jaar dan ook ‘#ikbenervoorjou’. Door corona is er natuurlijk dit jaar geen publiek aanwezig. Maar er is nog iets anders dan normaal: het zijn dit jaar Engelstalige hits, speciaal voor The Passion, vertaald naar het Nederlands. Daar was volgens Witzier heel veel vraag naar. “En dat komt natuurlijk doordat het voor een heel breed publiek is, het is jong en oud, alle culturen, gelovig of niet-gelovig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Met de tijd mee
Trijntje Oosterhuis neemt de rol van Maria op zich. Een rol waar ze al vaker voor gevraagd was. “Het moest er een keer van komen.” Ze had bij vroegere edities altijd de impressie dat het een heel gelovig evenement was. Witzier gaat hier op in: “Ik denk dat heel veel mensen dat hadden in het begin, maar dat is niet meer.” Oosterhuis vindt dat het evenement zich heel bijzonder heeft ontwikkeld, ook nu het personage van Jezus voor het eerst gespeeld wordt door een homoseksuele man. “Het gaat erom dat we het verhaal naar het hier en nu trekken.”

Kijk hier het hele gesprek met Anita Witzier en Trijntje Oosterhuis terug.

 

Vergelijkbare artikelen