Sharon Dijksma: “Nu het langer licht blijft is de avondklok moeilijker te handhaven”

Het is inmiddels alweer honderd dagen geleden dat Sharon Dijksma geïnstalleerd werd als burgemeester van Utrecht. Eén van haar grootste doelen? Het aanpakken van criminaliteit en georganiseerde misdaad. Van de criminaliteitscijfers is ze zich namelijk een hoedje geschrokken. Samen met Hoofdcommissaris Midden-Nederland Martin Sitalsing doet ze er alles aan om dit probleem een halt toe te roepen. 

Avondklok
Allereerst gaat het over de avondklok. Burgemeesters van verschillende steden wilden graag dat die een uurtje later in zou gaan. Een verzoek dat door de regering uitgevoerd werd. Ook burgemeester Sharon Dijksma is erg tevreden met dit besluit. “Ik was hier een groot voorstander van. Nu de dagen langer worden en het ook langer licht blijft wordt het voor de politie heel moeilijk om de avondklok te handhaven.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Schild van hulp 
Toen Dijksma honderd dagen geleden geïnstalleerd werd als burgemeester van Utrecht, schrok ze enorm van de hoge criminaliteitscijfers. In de stad is sprake van veel drugscriminaliteit en daar zijn opvallend veel jongeren bij betrokken. Volgens Dijksma moet hulp er daarom snel bij zijn. “Je hebt in de haarvaten van de samenleving mensen nodig die voor een schild van hulp om de jongeren zorgen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sharon Dijksma en Martin Sitalsing terug.

Vergelijkbare artikelen