Ronald Giphart: “Je moet niet teveel in de romantiek van het schrijven vervallen”

Rafael van der Vaart en Ronald Giphart. Beiden zijn grootmeesters in hun vak. De één speelde meer dan honderd interlands voor Oranje en de ander schreef meerdere bestsellers. Prachtige prestaties waarvan iedereen nu de kunst kan afkijken. Samen met nog een aantal andere grootmeesters namen ze in het geheim namelijk meerdere masterclasses op. 

Van der Vaart 
In de masterclasses proberen de besten uit verschillende vakgebieden je de fijne kneepjes van hun vak bij te brengen. Je kan bijvoorbeeld grappen leren maken als Youp van ’t Hek of mentaal zo sterk worden als Bibian Mentel, maar dus ook leren voetballen als Rafael van der Vaart. Toen hij gebeld werd met de vraag of die hieraan mee wilde doen twijfelde hij eerst, maar toen de opnames bezig waren viel het hem allemaal erg mee. “Ik merkte toch wel dat ik mensen wat kon bijbrengen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Giphart 
Ook Ronald Giphart werd voor het platform gevraagd. Was hij de eerste schrijver die een belletje kreeg? “Tsja Harry Mulisch was helaas niet meer beschikbaar.” Zelf denkt hij dat jonge schrijvers echt wat aan de lessen kunnen hebben en hij probeert tips te geven die hij zelf nooit kreeg. Wat is daar dan een voorbeeld van? “Je moet niet teveel in de romantiek van het schrijven vervallen en je moet niet denken dat je jouw tekst bent.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rafael van der Vaart en Ronald Giphart terug.

Vergelijkbare artikelen