Debby Gerritsen: “Mannen vergeten dat er een machtsverschil is tussen mannen en vrouwen”

“App me als je thuis bent.” Een op het oog onschuldig zinnetje dat we normaal zijn gaan vinden. Maar zou dit wel normaal moeten zijn? Enorm veel vrouwen voelen zich onveilig als ze ’s avonds alleen op straat lopen. Roos Schlikker, Debby Gerritsen, Cleo van der Rhee en Lieve Groeneveld hebben elk te maken gehad met intimidatie op straat en vertellen bij Op1 over de verbazing die zij hebben over het gebrek aan verontwaardiging en aandacht.

Bewustzijn
Volgens Debby Gerritsen realiseren veel mannen zich niet dat vrouwen zich onveilig voelen. “Een vrouw legt het fysiek altijd af tegen een man en beseffen mannen zich vaak niet als ze op straat achter iemand aanlopen.” Roos Schlikker sprak over straatintimidatie met haar man en wil vooral dat mannen begrijpen dat vrouwen zich niet veilig voelen. “Nee, ik wil geen pepperspray, maar ik vind het wel heel fijn dat je je realiseert dat je eigen vrouw zich soms niet veilig voelt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over straatintimidatie terug.

Vergelijkbare artikelen