Jan Lammers: “Het is voor ons ondenkbaar om de Grand Prix in Zandvoort zonder publiek te rijden”

Dit weekend begint in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar dit raceseizoen, omdat er volgens de kenners kansen liggen voor Max Verstappen. Ook wordt als alles goed gaat in september eindelijk weer een Grand Prix verreden in Zandvoort. Bij Op1 blikken voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers en presentator bij Ziggo Sport Rob Kamphues vooruit op een bijzonder Formule 1-jaar.

In de startblokken
Vorig jaar werden er ruim 300.000 Nederlanders teleurgesteld. Zij hadden allemaal een kaartje gekocht voor de eerste Grand Prix op het circuit van Zandvoort sinds 1985. Gelukkig maken al deze racefans dit jaar weer een goede kans, want volgens voormalig Formule 1-coureur en sportief directeur van de Grote Prijs van Zandvoort Jan Lammers gaat iedereen er vanuit dat de race gewoon doorgaat. “Alles staat al sinds vorig jaar in de startblokken en het voorspel heeft nu wel lang genoeg geduurd. Wij zijn er helemaal klaar voor.”

Publiek 
De grote vraag blijft wel hoeveel publiek er bij het evenement aanwezig mag zijn door de coronaregels. “We gaan ervan uit dat er bij de Grand Prix volle tribunes aanwezig zullen zijn. Het is voor ons ondenkbaar om de race zonder publiek te rijden. We zullen misschien nog met extra ideeën moeten komen om mensen echt veilig binnen te kunnen laten komen, maar tegen de tijd dat de Grand Prix hier is, moet het met publiek kunnen.” Aldus Lammers.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Lammers en Rob Kamphues terug.

Vergelijkbare artikelen