Hans Schikan is speciaal vaccinatiegezant voor de overheid

Hoe zorgen we ervoor dat we nooit meer een schaarste hebben aan vaccins? Hans Schikan begon vorige maand als speciaal vaccinatiegezant voor de overheid en moet ervoor zorgen dat Nederland in de toekomst voldoende prikken heeft. Dinsdagavond vertelt hij bij Op1 hoe we dat moeten doen.

Hans Schikan: ”Het is mijn taak om na te gaan of de productie van vaccins sneller kan gaan, kijken of er mogelijkheden zijn om eerder aan vaccins te komen en mogelijkheden vinden bij de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven om sneller te kunnen vaccineren.”

Zo is het Schikan gelukt om meerdere vaccins uit Frankrijk deze kant op te krijgen. Vaccinatiegezant Hans Schikan las destijds in het nieuws dat er ergens in Frankrijk meerdere honderdduizenden vaccins lagen. “Ik heb meteen mijn Franse collega gebeld, ‘Alors, c’est possible?’ Om die vaccinaties naar Nederland te krijgen.”

De vaccinatiegezant heeft vertrouwen in de nabije toekomst. ”We hebben vier goedgekeurde vaccins in Europa en dat is echt ongekend. Normaal gesproken duurt de ontwikkeling van een vaccin zo’n tien jaar. Daar mogen we blij mee zijn en daardoor moeten we niet steeds in de fuik van negativisme zitten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hans Schikan terug.

Vergelijkbare artikelen