Saskia Belleman had nog nooit zo’n extreme zitting meegemaakt als liquidatieproces Marengo

Het enorme liquidatieproces Marengo gaat maandag 22 maart, na drie jaar aan voorbereidende zittingen, ook inhoudelijk van start. Hoofdverdachte: Ridouan Taghi. Samen met zestien anderen staat hij terecht voor onder andere zes moorden en vier pogingen daartoe. De advocaat van Nabil B. Peter Schouten en rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman zijn maandag te gast bij Op1.

Belleman had het nog nooit zo extreem meegemaakt als maandag. Zo hingen er drones en helikopters boven de zwaarbewaakte bunker waar de zitting plaatsvond. Ridouan Taghi was volgens de rechtbankverslaggever de hele ochtend tamelijk stil: “Hij heeft eigenlijk lang een beetje rustig in zijn stoel gezeten met zo’n raadselachtig glimlachje om zijn mond”. Dit veranderde toen de kroongetuige verhoord werd. “Hij noemde hem een pathologische leugenaar en noemde hem iemand die aan grootheidswaanzin lijdt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Er is volgens advocaat Peter Schouten zoveel bewijs, dat er een ander soort aanval nodig is van de verdediging. “Een aanval die de geloofwaardigheid van de kroongetuige aantast.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen