Jaap de Groot: “Johan Cruijff was iemand waarnaar geluisterd werd”

Aankomende week is het alweer vijf jaar geleden dat de eeuwige nummer 14 en één van de beste voetballers ter wereld, Johan Cruijff, overleed. Ook in 2021 is het nalatenschap van de legendarische voetballer springlevend. Bij Op1 bespreken straatvoetballer Soufiane Touzani en sportjournalist Jaap de Groot de erfenis van Johan Cruijff.

Coronamaatregelen
Johan Cruijff zei het zelf al. “In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk.” Zijn nalatenschap leeft dan ook nog altijd voort in Nederland. Volgens sportjournalist Jaap de Groot had Cruijff, mocht hij nog onder ons zijn geweest, zich ook zeker met de coronamaatregelen bemoeid. “Ja dat weet ik 100 procent zeker. Het betaald voetbal heeft het heel moeilijk en elk weekend dat er niet gespeeld wordt, kost miljoenen. Johan was iemand waarnaar geluisterd werd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Barcelona
Volgens Soufiane Touzani leeft het nalatenschap van Cruijff niet alleen voort in Nederland, maar ook in Barcelona. “Ik vind het prachtig dat Laporte nu voorzitter is geworden van Barcelona. Hij was ook voorzitter toen Barcelona een aantal jaar geleden de beste club van de wereld was. Ik kan me nog goed herinneren dat hij zei: ‘Nee Cruijff bepaalt niet alles, hij adviseert mij alleen.’ Een journalist vroeg hem daarop hoeveel adviezen hij van Cruijff aannam en dat waren er toch wel negen van de tien.”

Kijk hier het hele gesprek met Soufiane Touzani en Jaap de Groot terug.

Vergelijkbare artikelen