Parham Rahimzadeh over zijn debuutroman Arab

Hoe is het om in Nederland op te groeien als je als baby met je ouders vlucht uit Iran? Parham Rahimzadeh beschrijft dat in zijn debuutroman Arab. Het boek is geen autobiografie, maar heeft veel overeenkomsten met Parhams eigen leven. Zondagavond bij Op1 vertelt hij over zijn eigen ervaringen met discriminatie, kansenongelijkheid en de aantrekkingskracht van een crimineel leven.

De hoofdpersoon van zijn boek, Bassam, is toch wel heel anders dan hoe Parham was toen hij opgroeide in Schiedam. “Maar hij is wel een mengelmoes van ervaringen en van allemaal gasten waar ik mee ben opgegroeid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk het hele gesprek hier terug.

Vergelijkbare artikelen