Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: “Mensen gaan helemaal los”

Zo’n drieduizend mensen konden dit weekend eindelijk weer met bier en harde muziek genieten van het festivalgevoel, inclusief kater. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg is maar wat blij met de reuring op het historische festivalterrein in Biddinghuizen. Bij Op1 vertelt hij hoe hij Lowlands hoopt te organiseren deze zomer en delen twee festivalgangers hun ervaringen.

Helemaal los
Voor festivaldirecteur Erik van Eerdenburg was het een mooi moment om iedereen weer te zien dansen op zijn festivalterrein. “Ja dat was wel een moment. Je ziet alleen maar lachende gezichten en mensen gaan helemaal los.” Dat mensen een jaar lang niet zo dicht op elkaar gestaan hadden, maakte volgens van Eerdenburg niet uit. “In het begin is het misschien een beetje onwennig, maar binnen een paar minuten zijn mensen weer hetzelfde sociale knuffeldier als vroeger.”

Festivalbubbel 
Dat hijzelf en een aantal festivalgangers daags na het evenement alweer bij Op1 aan tafel zitten is volgens van Eerdenburg volledig veilig. “Er wordt een soort bubbel gecreëerd. Iedereen die op het terrein was, is vooraf negatief getest, dus ik ben alleen maar in aanraking geweest met mensen die negatief getest zijn. Over een week wordt ik ter controle weer getest, dus niemand hoeft zich zorgen te maken.”

Engeland
Gloort er, nu de eerste testfesivals weer zijn gehouden, dan ook weer hoop aan de horizon voor Lowlands. Van Eerdenburg houdt zich wat dat betreft vast aan de situatie in Engeland. “In Engeland zie je nu een hele duidelijke route naar het weer compleet open gaan van het land. Op 27 juni willen ze het hele land opengooien en daarvoor al flinke versoepelingen doorvoeren. Dat kan omdat je vaccinatiegraad enorm hoog is. Als alle kwetsbaren zijn gevaccineerd, zie je de ziekenhuisopnames in enorm tempo afnemen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lowlands
Gaat Lowlands dan echt door deze zomer? “Nu het mooier weer wordt, zie je dat de stadsparken weer helemaal vollopen, daar heb je helemaal geen controle. Wij als festivalorganisator zijn gewend om superveilige evenementen te organiseren en dat kunnen we ook met coronamaatregelen. Dat heb je gezien bij het Fieldlab-evenement. Het is nu alleen even wachten op de resultaten van dit onderzoek.”

Kijk hier het hele gesprek met Erik van Eerdenburg terug. 

Vergelijkbare artikelen