Sywert van Lienden: “Er wordt verdeeldheid gecreëerd die er niet is”

Het CDA van lijsttrekker Wopke Hoekstra heeft een groot verlies te verwerken. De partij moet genoegen nemen met vijftien zetels en is nu slechts de vierde partij van het land. Lid van de verkiezingsprogrammacommissie van het CDA Sywert van Lienden schreef mee aan het partijprogramma en zag het aantal zetels in de Tweede Kamer slinken. Bij Op1 vertelt Van Lienden over de gevolgen voor zijn partij.

Wopke Hoekstra
Lid van verkiezingsprogrammacommissie van het CDA Sywert van Lienden denkt dat het verlies niet ligt aan partijleider Wopke Hoekstra. “Ik denk helemaal niet dat het verlies ligt aan Wopke Hoekstra. Die is acht weken geleden partijleider geworden, kwam er net in en toen was daar al de verkiezingsdag. Hij gaat zich gewoon richten op de volgende verkiezingen.”

Verdeeldheid
Volgens Van Lienden ontstond er een hoop gedoe binnen de partij toen de coronacrisis in Nederland begon. “We hebben plotseling drie kapiteins op één schip gehad en we hebben drie verschillende partijprogramma’s gehad.” Volgens Jort Kelder heeft het CDA zelf de vijand op plaats twee gezet. Blaast Pieter Omtzigt de partij niet op van binnenin? Van Lienden: “Luister, ik heb met beide heren goed gewerkt en daar wordt nu een soort van verdeeldheid gecreëerd die er in werkelijkheid niet is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sywert van Lienden terug.

Vergelijkbare artikelen