Maurice de Hond: “We hebben een politiek stelsel dat niet past bij de samenleving”

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is zo goed als bekend. Niet de PVV, maar D66 werd gisteren de tweede grootste partij. In de peilingen van Maurice de Hond, Gijs Rademaker en Peter Kanne zagen we maandenlang een ander beeld. Bij Op1 bespreken de opiniepeilers de verrassende verkiezingsuitslag.

Verouderd politiek stelsel
Volgens opiniepeiler Maurice de Hond wordt de olifant in de kamer niet benoemd. Volgens hem staat on politieke stelsel op instorten. “Er hebben op dit moment tien partijen 8 procent van de zetels, we zitten met totale fragmentatie. Nu zitten we hier weer te pim pam petten en over vier jaar zitten we weer met het zelfde probleem en dan misschien zelfs met 21 partijen. We hebben een politiek stelsel dat niet meer past bij de samenleving.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vergelijkbare artikelen