VVD-prominent en oud-informateur Uri Rosenthal: “Formeren is faseren”

Een dag na de verkiezingen is duidelijk dat de VVD van Mark Rutte voor de vierde keer op rij de grootste partij wordt. Ook D66 van Sigrid Kaag boekt grote winst, terwijl aan de linkerkant juist grote verliezen zijn geleden. Bij Op1 analyseren hoofdredacteur van Elsevier Weekblad Arendo Joustra en parlementair verslaggever van WNL Marieke Smits de verkiezingen en VVD-prominent en oud-informateur Uri Rosenthal blikt vooruit op de coalitievorming.

Formeren is faseren
Uri Rosenthal is als oud-informateur ervaringsdeskundige op het gebied van formeren. Er zijn nu twee samenstellers aangesteld, maar hoe gaat het vanaf nu in zijn werk? ““Formeren is faseren. Er komen partijen aan tafel en sommigen trekken zich dan weer terug.”

Motorblok
Volgens Rosenthal zal de coalitie moeten gaan bestaan uit een motorblok van VVD, D66 en toch ook het CDA. “Dan kom je op net geen 75 zetels, dus moet er nog iets bij. Dat zou bijvoorbeeld Volt, een beetje het gezicht van de jongere generatie, kunnen zijn, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het over links moet en dan kom je uit bij de Partij van de Arbeid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen