Joost Eerdmans: “Ik geloof dat heel veel mensen teleurgesteld zijn in de VVD als rechtse partij en dat die een alternatief zoeken”

Nu de verkiezingscampagne zijn climax nadert, leggen zes lijsttrekkers hun concurrenten het vuur aan de schenen bij Op1. Esther Ouwehand (PvdD), Laurens Dassen (Volt), Joost Eerdmans (JA21), Kees van der Staaij (SGP), Gert-Jan Segers (CU) en Lilian Marijnissen (SP) stellen maandagavond die ene kritische vraag die ze nog dwars zit.

Lilian Marijnissen stelt een kritische vraag aan Joost Eerdmans. “Waarom denkt u dat er nog behoefte zou zijn aan nog een rechtste partij? Dat rechtse denken is toch failliet gebleken?” Eerdmans: “Ik geloof dat heel veel mensen teleurgesteld zijn in de VVD als rechtse partij en dat zij een alternatief zoeken.” Volgens hem is er aan de rechterkant veel behoefte om te stemmen op een partij die wél iets kan veranderen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Europese Parlementaire democratie​​
Gert-Jan Segers wil graag van Laurens Dassen weten of Volt niet een enorm democratisch risico neemt, om de besluitvorming over migratie en het klimaat ver bij de burgers vandaan te houden. “Precies om dit risico te veranderen, werken wij toe naar een Europese parlementaire democratie. Waarin Europa een écht volwaardig Parlement krijgt, waar wij op kunnen stemmen”, legt Dassen uit.

Segers wil op zijn plaats graag weten hoe Dassen coöperaties wil vormen en hoe hij ervoor wil zorgen dat de besluitvorming veel meer lokaal plaatsvindt. Dassen: “Europees denken, lokaal handelen.” Hij wil met Volt lokaal, nationaal en Europees met elkaar verbinden om de mensen inzicht te geven wat Europa doet, wat Nederland doet en wat we lokaal kunnen doen. Want volgens hem is dit dé manier om de mensen zeggenschap te geven.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bekijk het hele gesprek hier terug.

Vergelijkbare artikelen