Sigrid Kaag: “Regeren met de ChristenUnie is niet meteen een automatisme”

D66 lijsttrekker Sigrid Kaag zit in de lift. In de laatste peiling van Maurice de Hond stijgt ze met 3 zetels. Waar gaat dit eindigen en waar leidt het toe na de verkiezingen?

Strategisch stemmen
Volgens Kaag kan het voor de kiezer belangrijk zijn om strategisch te stemmen woensdag 17 maart. Daarvoor moet je dan wel weten met wie er mogelijk geregeerd gaat worden. “We moeten op 18 maart kijken hoeveel zetels we hebben gehaald en hoe de andere partijen ervoor staan. Dan gaan we op de inhoud en grote kwesties die je wil aanpakken onderhandelen.”

ChristenUnie
Is het voor D66 dan nog een optie om door te regeren met de ChristenUnie? Kaag: “Er zijn kwesties zoals voltooid leven, die wij per se in de Tweede Kamer behandeld willen zien worden. Verder hangt het af van de ChristenUnie, maar samen doorregeren is niet meteen een automatisme.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Herstelplan
Mark Rutte kwam onlangs met een voorstel om voorafgaand aan de coalitie met een nationaal herstelplan te komen. Eerst een kamerbreed plan om Nederland uit de prut te trekken en pas daarna daadwerkelijk een coalitie vormen. Maar dit is volgens Sigrid Kaag geen goed plan, of beter gezegd het is helemaal geen plan. “Dit gebeurt sowieso, het is een soort realiteit die al plaats vindt.” Dat betekent volgens Kaag niet dat ze niet aan zoiets meewerkt. “Het is niet een kwestie van niet meewerken, we doen het al. In de politiek en ook in de oppositie in er grote steun voor deze maatregelen. Daar is nog nooit over gezeurd, dus het is allemaal niet nodig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sigrid Kaag terug. 

 

 

Vergelijkbare artikelen