Habtamu de Hoop: “Ik zie dat veel dingen om mij heen scheefgegroeid zijn de afgelopen jaren”

Nummer 5 op de GroenLinks-lijst Senna Maatoug, nummer 16 op de VVD-lijst Thom van Campen en nummer 9 op de PvdA-lijst Habtamu de Hoop, komen straks –als de peilingen kloppen– in de Tweede Kamer. Hoe gaan deze drie jonge Kamerleden het verschil maken?

Politieke ambities
De drie jonge aspirant-Kamerleden zijn alle drie met andere ambities het politieke leven ingestapt. Thom van Campen merkte tijdens zijn studie journalistiek dat hij in de politiek echt verschil kon maken, Senna Maatoug zag haarzelf helemaal niet in de politiek, maar de urgentie die het klimaatprobleem meebrengt zorgt ervoor dat ze toch verkiesbaar is. En Habtamu de Hoop wil jongeren een stem geven in de politiek.

Scheefgroei
Dat laatste komt vooral voort uit het feit dat hij heel veel zaken scheef heeft zien groeien de afgelopen jaren. “Ik zie gewoon om mij heen dat veel dingen scheefgegroeid zijn de afgelopen jaren. Hoe moeilijk jongeren tegenwoordig aan een betaalbare woning kunnen komen en hoe moeilijk jongeren aan een vast contract kunnen komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Senna Maatoug, Thom van Campen en Habtamu de Hoop terug.

Vergelijkbare artikelen