Joost Vullings: “We krijgen sowieso een kabinet waarin links en rechts verenigd worden”

De Tweede Kamerverkiezingen komen steeds dichter bij. Met nog drie dagen te gaan zijn politiek commentator voor EenVandaag Joost Vullings en opinieonderzoeker voor I&O Research Peter Kanne te gast om te vertellen over het laatste campagnenieuws en de laatste peilingen.

Linkse wolk 
VVD-lijsttrekker Mark Rutte heeft afgelopen week in de krant gezegd dat hij geen zin heeft in een wolk van linkse partijen. Maar kan hij daar nog wel om heen? Hij wil immers ook niet samenwerken met de PVV van Geert Wilders. Joost Vullings: “Nee, hij kan niet om de wolk heen. We krijgen sowieso een kabinet waarin rechts en links verenigd gaan worden. Dat is onvermijdelijk omdat Rutte niet met de PVV wil samenwerken.”

Vier of vijf partijen
Volgens Vullings wordt het nog spannend of het een kabinet met vier of vijf partijen gaat worden. “Als je een meerderheid wil in de Eerste Kamer hebben de VVD en het CDA straks 3 andere partijen nodig. Ik vermoed dat VVD en CDA vier partijen wel voldoende vinden, want dan heb je nog maar twee linkse partijen. Dat scheelt toch en Rutte weet altijd wel hoe hij toch de meerderheid kan krijgen in de Eerste kamer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings en Peter Kanne terug.

Vergelijkbare artikelen